Mijn Blog

Positieve mindset

Het leven door een roze bril

Hoe denkt jouw kind over zichzelf en zijn/haar omgeving?

Iedereen heeft wel eens een slechte dag en negatieve gevoelens. Dat is heel normaal en deze gevoelens mogen er zeker zijn. Maar, als je merkt dat je kind regelmatig tot vaak last heeft van zo’n negatieve gevoelens over zichzelf en/of zijn omgeving en er wat in vast lijkt te zitten is het belangrijk hiermee aan de slag te gaan.

Waarom?

Hoe vroeger je kind leert dat hij/zij zelf controle kan krijgen over zijn/haar gedachten, hoe meer voordelen dit geeft in zijn/haar verdere leventje en hoe gemakkelijker het wordt om positief te denken.

Een manier om positief te leren denken is om sterk te focussen op de leuke, goede en positieve dingen in je leven. Op zaken die je gelukkig en blij maken. En hier dankbaar voor te zijn.

Om jullie hierbij te helpen kan je via de link hieronder een geluksboekje van Relax Kids downloaden dat je zal helpen stilstaan bij die leuke dingen, die je kind gelukkig maken. Dit kan je afdrukken en (eventueel samen) invullen.

Let wel dat je het recto verso afdrukt en over de korte zijde, zo kan je er een boekje van plooien.

Online cursus

Meer handvaten?

Wil je meer handvaten over hoe je concreet aan de slag kan gaan met de gedachten van je kind?

En zou je graag nog meer toepasbare tips krijgen over hoe je o.a. rond positieve gedachten en een positieve mindset kan werken met je kind?

Momenteel kan je een online cursus downloaden, boordevol tips, oefeningen, informatie, teken- en invulopdrachten,… om het volle hoofdje van je kind rustiger te maken en te leren hoe in de toekomst te voorkomen dat het hoofd van je kind vol loopt door piekeren, door veranderingen, door teveel prikkels, door spanning,…

Ontspanningslessen

Groepsaanbod

Ook tijdens de Alohi ontspanningslessen van de Talententuin werken wij rond positieve gedachten en een positieve mindset. Deze lessen worden live aangeboden in kleine groepjes. Kinderen vinden deze lessen super leuk en de workshops zijn altijd snel volzet. Klik op de knop om te kijken wanneer er een nieuwe reeks opstart.

error: Beveiligde inhoud